maanantai 20. elokuuta 2012

Pastavuoka / "lasagnette"



Itse en niinkään pidä perinteisestä lasagnesta, enkä myöskään voi sietää kaupan lasagnettea. Tässä siis oma versioni lasagnesta/lasagnetesta, joku voisi kutsua tätä jonkinlaiseksi pastavuuaksikin. :)

Jauhelihakastike;
400g jauhelijaa (sikaa, nautaa, hirveä tms.)
Pirkka marinointikastiketta maun mukaan (itse laitoin n. 1/2dl)
Soijakastiketta maun mukaan (itse käytin n. 1/2dl)
n. 1dl ketsuppia (tai maun mukaan)
Grillimaustetta maun mukaan (itse laitoin reilusti n. 2-3rkl)
3dl vettä
maizena ruskeaa suurustetta näppituntumalta suurustamaan kastike aika paksuksi 
tarpeen mukaan suolaa/aromisuolaa 
ripaus mustapippuria


Ruskista jauheliha pannulla ja lisää mausteet, ketsuppi, soijakastike, marinointikastike.


Lisää vesi ja suurusta maizenalla, MAISTA! (lisää mausteita tarpeen mukaan)

Anna porista hetkisen miedolla lämmöllä, sillä välin voit valmistaa bechamel-kastikkeen.

 
Bechamel-kastike (juustokastike) ;
n.25g voita 
n. 3rkl vehnäjauhoja 
n.7dl maitoa 
pari kourallista juustoraastetta (mitä maukkaampi juusto, sitä maukkaampi kastike, itse emmentalin sinileimaa) 
suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, älä missään nimessä anna ruskistua, kypsennä hieman jonka jälkeen lisää maito.
Kun kastike kuplahtaa lisää juusto, kun juusto on sulanut maista ja lisää suolaa tarvittaessa (muista sekoittaa koko ajan ettei kastike palaisi pohjaan, maitopohjainen kastike palaa super herkästi pohjaan) Anna kastikkeen kuplia miedolla lämmöllä jokunen minuutti.

Voitele uunivuoka ja lado kastikkeita ja pastaa kerroksittain vuokaan; jauhelihakastike-pasta-bechamel-jauhelihakastike-pasta-bechamel ja päälle hieman juustoraastetta

Pastana voi käyttää mitä tahansa pastaa, mielestäni paras on spaghetti pätkittynä. Värikästä vuuasta saa kun käyttää Railakas-raketti spagettia :)

Paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen ja pasta kypsää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti