maanantai 20. elokuuta 2012

Mutakakku / Mud Cake



Tämä on mielestäni kakuista parhain. Ystäväni kanssa tätä syödessämme mietimme miten hyvä lohtukakku tämä olisi esim sydänsuruihin suklaisuutensa ja koostumuksensa takia, itse ainakin tulisin varmasti paremmalle tuulelle suruineni kun saisin edes palasen tätä herkkua ;)

 
 
 
 
Ainekset;
200g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.


Tarjoile kera vaniljakastikkeen/kermavaahdon/vaniljajäätelön

Huom! Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti