maanantai 20. elokuuta 2012

Mokkapalat



Perinteiset mokkapalat ovat helppo ja nopea herkku arkeen ja juhlapöytään. Vaihtelua saa erilaisilla koristuksilla, päälle voi ripotella erilaisia nomparelleja ja strösseleitä, karkkirouheita, mantelirouhetta, kookoshiutaleita...mielikuvitus on rajana :) Itse pidän ohuesta pohjasta ja täytettä tietenkin tulee olla reilusti ;)

Ohje on mitoitettu uunipellille sekä piirasvuokaan. Pienemmällä ohjeella myös uunipellillä paistettavaksi, tällöin tulee ihanan ohut pohja.

 
 
  
 
 Pohja;
2 / 4 Kananmunaa
1,5 / 3 dl Sokeria
1 / 2 dl Maitoa, kermaa tai mehua
75 / 150 g Voisulaa
1 / 2 tl Vaniljasokeria
1,5 / 3 tl Leivinjauhetta
2,5 / 5 dl Vehnäjauhoja
n. 3 rkl leivontakaakaojauhetta

Sekoita kulhossa munat, neste sekä voisula ja lisää sokeri sekä kaakaojauhe. Lisää venhäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15min.

Kuorrute;

4-5 dl tomusokeria
1 dl voita sulatettuna
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja koristele haluamallasi tavalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti