maanantai 20. elokuuta 2012

Kakkupohja



Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa leivinjauheetonta täytekakkupohjaa. Kokemus oli erittäin positiivinen ja aionkin tästä lähtien jättää leivinjauheen tyystin pois. Kakusta tuli kuohkea kimmoisa sekä kohosi kauniisti ja mikä parasta, se EI lässähtänyt jäähtyessään!! :)

Kakkupohjan ohjehan on helppo muistaa kun ottaa 3 suurehkoa juomalasia ja rikkoo yhteen munat ja lisää toiseen yhtäpaljon sokeria kuin munia on toisessa ja kolmanteen jauhoja yhtäpaljon (vehnäjauhoista n. 1/2dl on hyvä korvata perunajauhoilla)
Munat vaahdotetaan sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja varovasti käännellään siivilöidyt jauhot sekaan. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
 Paista 175 asteessa koosta riippuen. (6 munan kakku n.40min.)

Taikinaan voi lisätä kaakaojauhetta halutessaan tumman pohjan.(kuvassa)

 
Venttiilitön nokkamuki on erittäin kätevä kostutukseen sillä sieltä tulee sopivalla virtauksella nestettä eikä tarvitse sotkea lusikoiden ja kuppien tai sutien kanssa, suosittelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti